Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΑΠΘ: Σταθερή η ακτινοβολία στη Β. Ελλάδα

Σημαντικά κάτω από το αυστηρότερο όριο της ελληνικής νομοθεσίας βρίσκεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ερμής» που παρουσίασε χθές το εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.


Το εργαστήριο διαθέτει 92 σταθερούς σταθμούς μέτρησης σε όλη την Ελλάδα, απ τους οποίους οι 32 στη Βόρεια Ελλάδα, με τους έντεκα να βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οκτώ σε αστικές περιοχές όπως Καβάλα, Κατερίνη και δέκα σε ημιαστικές. Διαθέτει επίσης μια κινητή μονάδα μέτρησης. Οι σταθμοί καταγράφουν τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, κινητή τηλεφωνία και άλλες εφαρμογές ραδιοσυχνοτήτων κάθε έξι λεπτά σε 24ωρη βάση. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερα εκατομμύρια μετρήσεις.
"Φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση του καταγεγραμμένου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και τις ημιαστικές περιοχές, ενώ παρατηρείται μία αυξητική τάση στις αστικές περιοχές", ανέφερε στην παρουσίαση ο υπεύθυνος του εργαστηρίου καθηγητής Ιωάννης Σάχαλος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com