Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Που μπορούν να πάνε οι 1891 δημόσιοι υπάλληλοι

Μέχρι τις 12 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι 1891 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Νοέμβρη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο ΑΣΕΠ με τη θέση που επιθυμούν να καταλάβουν, επιλέγοντας μέσα από μια δεξαμενή 2423 κενών θέσεων που έχουν καταγραφεί σε δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς και δημοσιεύτηκαν χθες αναλυτικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.





Οι πρώτοι 1891 μετακινούμενοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν υπηρεσίες σε "μάχιμες" θέσεις της δημόσιας διοίκησης όπως νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, φυλακές, αστυνομικά τμήματα και δήμους με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι προτεινόμενες θέσεις είναι κατά 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα , ώστε επί της ουσίας να έχουν τη δυνατότητα της επιλογής.

Οι υπηρεσίες προς τις οποίες θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι είναι:

-το Ε.Κ.Α.Β

-ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

- νοσοκομεία

- ασφαλιστικά ταμεία

- ΟΑΕΔ και Σ.ΕΠ.Ε

- σωφρονιστικά καταστήματα

- Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία

- υπηρεσίες των Δήμων

- τα ΚΕΠ

- αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα

- Τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση, όπου δηλώνουν εάν και που επιθυμούν να μεταταγούν. Αν δεν υποβάλουν τη σχετική αίτηση αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την εξέλιξη και το κύρος της διαδικασίας, αφού η μετάταξη έχει απολύτως υποχρεωτικό χαρακτήρα. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα συμφέρει τον υπάλληλο να δηλώσει τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταγεί. Στη συνεχεια το ΑΣΕΠ καταχωρίζει τις βαθμολογίες και καταρτίζει τους πίνακες επί των οποίων μπορούν να υποβάλουν ένσταση οι ενδιαφερόμενοι σε προθεσμία 5 ημερών. Το ΑΣΕΠ μέσα σε 10 ημέρες είναι υποχρεωμένο να εκδικάσει τις ενστάσεις και να καταρτίσει τους οριστικούς πίνακες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com