Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν πρέπει να χαθεί η τελευταία ευκαιρία

Κάθε ημέρα που περνά επιβεβαιώνει όλους εκείνους που ακούνε τη φωνή της λογικής και απαιτούν μια ομαλή εξέλιξη της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.



Ολους εκείνους που συμφωνούν ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο κι ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να τρέξει με πολύ υψηλούς ρυθμούς αν δεν θέλει να συμβεί το «ατύχημα».

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για υστέρηση στα έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ δείχνουν ότι για να γεμίσουν τα ταμεία θα απαιτηθούν και «χειρουργικές» κινήσεις από το νέο οικονομικό επιτελείο. Διότι αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν καλυφθεί αυτή η «μαύρη τρύπα» τότε τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές τον Ιούλιο θα πρέπει να αναθεωρηθούν. Κι όπως γίνεται συνήθως ο λαός θα πρέπει να πληρώσει.

Επομένως, η είσπραξη των φορολογικών εσόδων θα αποτελέσει το βασικό στοίχημα που καλείται να κερδίσει όποιος κι αν είναι ο νικητής των εκλογών. Δεν υπάρχουν άλλωστε περιθώρια για λάθη, παραλείψεις ή δημιουργικές ασάφειες που θα φέρουν νέα δεινά.

Τα γεμάτα ταμεία, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες κι ενώ ο κίνδυνος μιας γενικευμένης οικονομικής κρίσης παραμένει ζωντανός.

Τι είναι πιο σοβαρό από αυτό ώστε τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν σε κινήσεις «απεγκλωβισμού» της οικονομίας από τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα κομματικά παιχνίδια; Οι προειδοποιήσεις που έρχονται από παντού είναι ηχηρές. Η Ελλάδα έχει μια τελευταία ευκαιρία να ξεφύγει από τα βάρη του παρελθόντος, πολιτικά και οικονομικά. Αρκεί να σκεφτεί το πολιτικό σύστημα το συμφέρον της χώρας και να δράσει προς την κατεύθυνση της εθνικής συνεννόησης και της καταλαγής των πολιτικών παθών που προεκλογικά ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

Αλλωστε, κανένας πολιτικός ή κόμμα δεν έχει να χάσει τίποτε. Το μνημόνιο έχει συμφωνηθεί, ο κόσμος φαίνεται πιο ώριμος να αποδεχθεί όσα πρέπει να γίνουν, οι υποσχέσεις έμειναν στα συρτάρια. Επομένως, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές οι πολιτικοί πρέπει να σκέφτονται τη Δευτέρα κι όχι την Κυριακή. Τότε αρχίζει ο πραγματικός «Γολγοθάς».



 
website counter
friend finderplentyoffish.com