Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οδηγίες από τη νέα task force

Τεχνογνωσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στο Δημόσιο, αλλά και η ανάγκη για επιτάχυνση στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μην χαθούν οι επιδοτήσεις, θα είναι τα πρώτα «κομμάτια» με τα οποία θα ασχοληθεί η νέα task force που μετονομάστηκε σε structural reform support service.




Η νέα αυτή υπηρεσία θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες και θα παρέχει υπηρεσίες τεχνογνωσίας σε όλες τις χώρες-μέλη που τις χρειάζονται. Ο επικεφαλής της είναι ο Ολλανδός Maarten Verwey, που συναντήθηκε με υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης το προηγούμενο διήμερο. Είχε, μεταξύ άλλων, διαδοχικές επαφές με τους υπηρεσιακούς υπουργούς Γ. Χουλιαράκη, Ν. Χριστοδουλάκη, Κόλλια και Αντ. Μανιτάκη.

Ιδιαίτερη σημασία για τη νέα «ομάδα δράσης» θα έχει το ΕΣΠΑ καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση λειαίνει το έδαφος για αίτημα παράτασης έξι μηνών έως ένα έτους, ώστε να μην χαθεί το 1 δισ. ευρώ του προγράμματος 2007-2013 που ακόμη δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέρος του μνημονίου είναι και η ταχύτερη αξιοποίηση του λεγόμενου πακέτου Γιουνκέρ των 35 δισ. ευρώ, δηλαδή των προβλεπόμενων εδώ και χρόνια για την Ελλάδα κονδυλίων μέσω των ΕΣΠΑ και των αγροτικών επιδοτήσεων για την περίοδο έως το 2020.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com