Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

«Θα τους ταράξουμε στην κριτική», το σύνθημα της ΝΔ για ολομέτωπη επίθεση

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Με το σύνθημα αυτό κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας «σαλπίζει» την ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο.



Στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα πνέει τα λοίσθια, ότι χάνει τη στήριξη των πολιτών κι ότι μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό «πλήγωσαν» το προφίλ ακόμη και του ισχυρού χαρτιού, δηλαδή του πρωθυπουργού.

Κατ’ αρχάς, εκτιμούν ότι η απουσία του από τη Βουλή στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη διαπραγμάτευση, δείχνει ατολμία. Πιστεύουν στη Ν.Δ. ότι ο άλλοτε ισχυρός κοινοβουλευτικά Αλ. Τσίπρας δείλιασε και απέφυγε τη σύγκρουση, προκειμένου να μην «απολογηθεί» για τα πεπραγμένα της πρώτης κυβέρνησής του. Και ειδικά για τη σχέση του με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το «plan X». «Πού είναι ο πρωθυπουργός που έλεγε ‘’όλα στο φως’’; Δεν συγκρούεται γιατί δεν θέλει να δείξει ότι είναι αμυνόμενος», λένε στη Νέα Δημοκρατία.

«Φιέστες» για έργα
Το δεύτερο σημείο της κριτικής τους είναι οι «φιέστες» που διοργανώνει και μάλιστα για έργα που, όπως λένε, δεν είναι δικά του. Το νοσοκομείο της Σαντορίνης αρχικά και στη συνέχεια το αεροδρόμιο της Πάρου χθες, δείχνει, σύμφωνα με τη ΝΔ, ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σε... προεκλογικούς ρυθμούς. Ομοίως και η φιέστα στη Βουλή για το Σύνταγμα, εντάσσεται σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση στο ευρύτερο κλίμα αναζήτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στηριγμάτων στην κοινωνία.

Το σενάριο της πρόωρης κάλπης, λένε στη Συγγρού, ενισχύεται και από τις απανωτές εξαγγελίες, πότε για τους κοινωνικά ευάλωτους και πότε για τα νησιά.

Στο μέτωπο της καθημερινότητας και ταυτόχρονα της αποδομής του κ. Τσίπρα θα εστιάσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ολομέτωπη επίθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ειρωνικά σχόλια κατά της κυβέρνησης. «Αυτοί που έλεγαν ότι θα καταργούσαν τον φόρο, τώρα φορολογούν και τα χωράφια. Η πίεση της ΝΔ και των μέσων ενημέρωσης, τους οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση», λένε. Καθόλου τυχαία δεν είναι βεβαίως και η κριτική για τα... ψίχουλα, όπως χαρακτηρίζει η ΝΔ τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στη Συγγρού θέλουν να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως αποκομμένη από την κοινωνία, ότι δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου κι ότι βρίσκεται κλεισμένη σε «γυάλινο πύργο».

Σκληρές θέσεις
Ταυτόχρονα, με τις σκληρές θέσεις σε θέματα ασφάλειας του πολίτη και την έντονη κριτική για τα φαινόμενα καταλήψεων σε δημόσιους χώρους από αντιεξουσιαστές επιδιώκεται η ανάδειξη της διαχειριστικής ανικανότητας από υπουργούς όπως ο Ν. Τόσκας. Παράλληλα, η επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα για τα πρωθυπουργικά ταξίδια κινήθηκε σε υψηλούς τόνους θέλοντας να αναδειχθεί το... χαμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. «Είναι δυνατόν αριστερή κυβέρνηση να περνά μια τροπολογία που δείχνει... καλοπέραση», τονίζουν στελέχη της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημάνει γενικό συναγερμό στο κόμμα κι έχει επισημάνει στα στελέχη ότι δεν πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι να κάνει το δικό της «παιχνίδι». Την ίδια στιγμή, ετοιμάζει την επικοινωνιακή τακτική του για τον Σεπτέμβριο, με τη συγκρότηση ενός προγράμματος που θα μπορεί να αποτελέσει το νέο «αφήγημα» της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικό σύνθημα της ΝΔ από εδώ και στο εξής θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας με ανάδειξη των αδιεξόδων της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Και ταυτόχρονα η ανάδειξη των επιλογών του πρωθυπουργού και του επιτελείου, επιλογές που οδηγούν σε αδιέξοδα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com