Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Η νέα γενιά υπολογιστών είναι 2 σε 1

Οι φορητοί υπολογιστές, παρά τα βήματα “προόδου” που έχουν πραγματοποιήσει είναι ακόμη μηχανήματα σχετικά ογκώδη και δύσκολα στη μεταφορά.



Από την άλλη πλευρά, τα tablets είναι μεν πιο εύκολα στη μεταφορά τους αλλά η έλλειψη πληκτρολογίου είναι κάτι που ενοχλεί πολλούς χρήστες, κυρίως όσους θέλουν ένα υπολογιστικό μηχάνημα για επαγγελματική χρήση.

Η λύση, τα τελευταία χρόνια, που προωθούν αρκετοί κατασκευαστές είναι τα αποκαλούμενα “υβριδικά” μηχανήματα, τα επονομαζόμενα και 2 σε 1, τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα ενός tablet με εκείνα ενός φορητού υπολογιστή. Πρακτικά, η διαφορά είναι στο πληκτρολόγιο, το οποίο συνδέεται, συνήθως με μαγνητικό τρόπο, με τη “βασική” συσκευή, μετατρέποντας εύκολα και γρήγορα το tablet σε έναν φορητό υπολογιστή.

Υλοποιήσεις “υβριδικών” μηχανημάτων έχουν γίνει αρκετές τα τελευταία χρόνια από πολλούς κατασκευαστές, ακόμη και από την ίδια τη Microsoft, αλλά μία από τις καλύτερες είναι αυτή που έκανε η Huawei. Ο κινεζικός κολοσσός είναι γνωστός τόσο για τα smartphones όσο και για τα tablets που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά, αλλά το Μatebook, όπως ονομάζεται η 2-σε-1 πρόταση της Huawei, αποτέλεσε μία έκπληξη όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες. Όμως, το Huawei Matebook, το οποίο αναμένεται σύντομα να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα που απευθύνεται σε όσους αναζητούν έναν ιδιαίτερα ισχυρό και ελαφρύ υπολογιστή που να μπορεί να λειτουργεί σε κάθε είδους συνθήκες και να μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για επαγγελματική όσο και για “οικιακή” χρήση.

Η οθόνη αφής έχει διαγώνιο 12 ιντσών με ανάλυση 2160 x 1440 pixels και πρακτικά καλύπτει κάθε ανάγκη ενός επαγγελματία. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ικανοποιητικά καθώς ο Intel Core M επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 4 GB μνήμης έχουν ως αποτέλεσμα να μπορεί ο χρήστης να έχει ανοικτές τις εφαρμογές που χρειάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα και “κόλλημα”.

Εκεί που το Matebook κάνει τη διαφορά είναι στον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εξαιρετικά λεπτό (πάχος 4,9 χιλιοστά) είναι ιδιαίτερα εύκολο στη μεταφορά του, ενώ το πληκτρολόγιο συνδέεται μαγνητικά και η ειδική θήκη λειτουργεί ως βάση στήριξης. Πρακτικά, ο κάτοχος ενός Matebook έχει δύο συσκευές σε μία και το μηχάνημα είναι τόσο μικρό και ελαφρύ ώστε μπορεί αφενός να μεταφερθεί τόσο και αφετέρου να χωρέσει ακόμη και σε μία γυναικεία τσάντα.

Το Matebook διαθέτει και κάμερα με ανάλυση 5 megapixel, όπως και τη δυνατότητα, με τη χρήση μίας SIM κάρτας, να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Στα ατού του Matebook περιλαμβάνεται και η μεγάλη “αντοχή” της μπαταρίας, ενώ αν χρειάζεστε επιπλέον θύρες και δυνατότητες, υπάρχει το πολύ κομψό MateDock. Επίσης, ένα πολύ αξιοπρόσεκτο αξεσουάρ είναι το MatePen, ένα στυλό που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα ακόμη και να βάζει ηλεκτρονικά την υπογραφή του. Η τελευταία λειτουργία είναι εξαιρετικά πρακτική σε σύγκριση με τη διαδικασία που απαιτεί εκτύπωση ενός εγγράφου, υπογραφή και στη συνέχεια “σάρωση” και αποστολή με email.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com