Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Αποζημίωση 800 ευρώ σε όλους τους πληττόμενους επαγγελματίες με έως 5 εργαζομένους - Όλες οι προϋποθέσεις

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν καταβάλει μηδενικό ΦΠΑ θα μπορούν οι πληττόμενοι αυταπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες με έως 5 άτομα προσωπικό να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.



Η αποζημίωση αυτή θα δοθεί τόσο για τον τρέχοντα μήνα (Μάρτιο) όσο και για τον Απρίλιο.

Αυτό ξεκαθαρίζει η τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ  σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο προστασίας εργοδοτών, αυταπασχολούμενων και εργαζομένων λόγω κοροναϊού.

Το δεύτερο το οποίο ξεκαθαρίζει είναι ότι την αποζημίωση των 800 ευρώ θα μπορούν να λάβουν όλοι οι επαγγελματίες που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους και όχι μόνο σε εκείνους οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, σύμφωνα με σενάριο που εξέταζε προ ημερών το Υπ. Εργασίας.

Το τρίτο που ξεκαθαρίζεται από πλευράς ΥΠΟΙΚ είναι ότι στις περιπτώσεις εταιρειών -πλην Ανωνύμων - την αποζημίωση τη δικαιούται ο νομικός εκπρόσωπος και όχι όλα τα μέλη της εταιρείας.

Aπαιτείται σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σε σχετική φόρμα που θα αναρτηθεί.

Επίσης, το ΥΠΟΙΚ διαφοροποιεί το παραπάνω πλαίσιο, για τον μήνα Μάρτιο, σε σχέση με το πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει για τους αυταπασχολούμενους επιστήμονες, καθώς αυτό θα προβλέπει  πρόγραμμα τηλε-κατάρτισης, διάρκειας 30 ημερών, με αμοιβή 600 €.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com