Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Μεταφορά τεστ για τον κορωνοϊό με αυτόνομα οχήματα

Αυτόνομα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ιατρικών εφοδίων και τεστ για τον κορωνοϊό από τη Mayo Clinic στη Φλόριντα των ΗΠΑ.



Εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία οι πόροι είναι λίγοι και το προσωπικό δέχεται μεγάλη πίεση, η Jacksonville Transportation Authority συνεργάζεται με τις Beep και NAVYA για τη χρήση αυτόνομων οχημάτων για τη μεταφορά τεστ που συλλέγονται σε τοποθεσία όπου πολίτες σταματούν με αυτοκίνητα στη Mayo Clinic.

«Η εξέλιξη αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Jacksonville Transportation Authority» λέει ο Ναθάνιελ Φορντ, διευθύνων σύμβουλος της Jacksonville Transportation Authority. «Μαζί με τους συνεργάτες μας, Beep, NAVYA και Mayo Clinic, αξιοποιούμε όσα μάθαμε από τρία χρόνια δοκιμών αυτόνομων οχημάτων».

Στις 30 Μαρτίου τέσσερα αυτόνομα οχήματα άρχισαν να λειτουργούν σε μια αρχική διαδρομή πλήρως αυτόνομα, χωρίς επιβλέποντες ή άλλα άτομα πάνω τους, για τη μεταφορά τεστ Covid-19 σε ειδικό εργαστήριο στην κλινική. Τα δείγματα τοποθετούνται σε ασφαλή δοχεία πριν φορτωθούν στα οχήματα.

«Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης μας επιτρέπει να προστατεύουμε προσωπικό από έκθεση σε αυτόν τον μεταδοτικό ιό χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων και απελευθερώνει χρόνο προσωπικού που μπορεί να αφιερωθεί σε απευθείας φροντίδα ασθενών» λέει ο Κεντ Θίλεν, διευθύνων σύμβουλος της Mayo Clinic.

Στις διαδρομές δεν υπάρχουν πεζοί, προσωπικό ή άλλου είδους κίνηση. Οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα παρατηρούν στενά την υπηρεσία από ειδικό κέντρο ελέγχου, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία της.

Η Beep, πάροχος υπηρεσιών αυτόνομων μεταφορών, μετέφερε τα οχήματα από τα κεντρικά της στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ένα επιπλέον όχημα χρησιμοποιείται από τη Jacksonville Transportation Authority στο πλαίσιο του προγράμματος Ultimate Urban Circulator. Σημειώνεται πως η εν λόγω αρχή δοκιμάζει τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων από το 2017 στο πλαίσιο προετοιμασιών για τη μετατροπή και επέκταση του Jackson Skyway στο κέντρο της Τζάκσονβιλ, σε ένα δίκτυο που θα χρησιμοποιεί αυτόνομα οχήματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com