Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ενιαίο ωράριο τη Μ. Εβδομάδα στο λιανεμπόριο

Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Κυριακή έως και το Μεγάλο Σάββατο όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά στην επικράτεια, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ.



Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αναφορικά με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να μετακινηθούν από τον ένα νομό στον άλλο λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προωθείται αλλαγή στο συγκεκριμένο καθεστώς. Υπουργική απόφαση η οποία πρόκειται να αναρτηθεί τις επόμενες ώρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ π.χ. στην Αθήνα και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν.

Μέσω αυτής της κίνησης επιχειρείται να διευκολυνθεί η διακίνηση προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής εντός της ελληνικής επικράτειας και να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών, ανέφεραν πηγές με γνώση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com