Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ασύδοτοι ψευτογιατροί στη Θεσσαλονίκη

Οταν η δικαιοσύνη κοιμάται, οι αεριτζήδες βρίσκουν τρόπους να εκμεταλλεύονται τους πολίτες, με αμφιβόλου ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες. Από τον Ιούλιο του 2011 έχει προβεί σε τρεις καταγγελίες στην εισαγγελία της πόλης ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), αλλά ακόμη ουδέν νεότερον υπάρχει από τη δικαιοσύνη.




Ετσι, ο ΙΣΘ αποφάσισε να σφίξει τα λουριά των γιατρών που συνεργάζονται με εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν ιατρικές πράξεις με εκπτωτικά κουπόνια, αλλά δεν ελέγχονται από κανέναν και λειτουργούν στο περιθώριο της νομιμότητας. Από σήμερα θα επιβάλει επιπλήξεις και χρηματικές ποινές που θα φτάνουν ώς τις 75.000 ευρώ, σε γιατρούς που συνεργάζονται με παρόμοιες εταιρείες.

Οι τρεις καταγγελίες αφορούν μία γυναίκα που διαφημίζεται σαν δερματολόγος, κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά, σύμφωνα με τον ΙΣΘ, αλλά και για δύο εταιρείες που λειτουργούν ως μεσίτες. Ολοι έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη, αλλά διαφημίζονται μέσω ίντερνετ. «Αυτά αποτελούν φαινόμενα αντιποίησης επαγγέλματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Θύματα των εταιρειών αυτών είναι κυρίως γυναίκες, καθώς τις περισσότερες φορές τα «προϊόντα» είναι υπηρεσίες ομορφιάς. Τα ιατρικά κέντρα που έχουν πιστοποίηση από το κράτος υπόκεινται σε σειρά ελέγχων για την ποιότητα των υπηρεσιών τους, μέσα από την πολύ αυστηρή νομοθεσία. Ομως αυτές οι εταιρείες δεν θεωρούνται ιατρικές και έτσι διαφεύγουν τον έλεγχο, πρόσθεσε.

«Πρόκειται για αεριτζήδες, που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου που κυνηγάει τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές, αλλά στις εταιρείες αυτές δεν απασχολούνται γιατροί και οι εταιρείες δεν εμπίπτουν στην ιατρική δεοντολογία», τονίζει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ, Δημήτρης Τσάμης.

Και από τη στιγμή που ούτε από τη δικαιοσύνη, ούτε από το υπουργείο φαίνεται κάποιο φως προς αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιποίησης ιατρικών πράξεων από τους αεριτζήδες, ο ΙΣΘ προσπαθεί μόνος του να προστατέψει τόσο τους γιατρούς, όσο και το κοινό. Πέραν των ποινών προς τα μέλη του - παραβάτες, τα μέλη του που λειτουργούν ιατρεία με νόμιμη άδεια, με βάση τη δεοντολογία και υπόκεινται στον έλεγχο του ΙΣΘ, θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδικό σήμα που θα τους παρέχει ο σύλλογος και θα φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου.

Οσοι γιατροί έλαβαν άδεια ιατρείου εντός του 2012 και του 2013 θα λάβουν άμεσα το σήμα, όπως και όσοι πάρουν άδεια για να ανοίξουν ιατρείο στο μέλλον. Τα παλαιότερα μέλη, που έχουν άδεια από τη Διεύθυνση Υγιεινής, θα προμηθευθούν το ειδικό σήμα σταδιακά μέσα στο εξάμηνο. Οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένο το σήμα στην εξώπορτα του ιατρείου τους και μόνον εκεί.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com