Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των δήμων Εύοσμου–Κορδελιού και Καλαμαριάς

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά αν δεν πληρωθούν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου δηλώνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους Εύοσμου–Κορδελιού, Καλαμαριάς που έχουν προσληφθεί από το Ι.Μ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Β.Ε. στις 10 Δεκέμβρη 2012 με 3,12 ευρώ/ώρα και παραμένουν για τρίτο μήνα απλήρωτοι.





Οι εργαζόμενοι έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα η οποία πραγματοποίησε τρεις επαφές με τους υπεύθυνους της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. που απέβησαν άκαρπες. Καταγγέλλουν ότι αν και η σύμβαση αναφέρει ρητά ότι η πληρωμή θα γίνεται εντός του πρώτου 10ήμερου του επόμενου μήνα, η απάντηση που πήραν από αρμόδια χείλη ήταν "ευελπιστούμε ότι θα πληρωθείτε στις αρχές Μαρτίου, γιατί φταίνε οι κακοί υπάλληλοι του υπουργείου που αδιαφορούν και δεν τρέχουν το πρόγραμμα". Η τελευταία διαβεβαίωση που έλαβαν ήταν ότι θα πληρωθούν στις 13 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι δεν καταβληθούν οι πληρωμές ως τις 13/2 θα προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις έχοντας στο πλευρό τους την Εργασιακή Επιτροπή Εργαζομένων του Δήμου Εύοσμου – Κορδελιού και το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Θεσ/νίκης και καλούν σε συγκέντρωση στα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η επιτακτική ανάγκη για δουλειά και η μακροχρόνια ανεργία τους οδήγησαν σε αυτά τα προγράμματα στα οποία τους θέλουν χωρίς δικαιώματα, με ημερομηνία λήξης και ανακυκλώσιμους. Γνωρίζουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται έτσι, αφού σε πέντε μήνες θα είναι και πάλι άνεργοι και χωρίς επίδομα, αλλά και θα απαγορεύεται για ένα χρόνο η συμμετοχή τους σε άλλο πρόγραμμα, αφού δεν θα θεωρούνται πλέον μακροχρόνια άνεργοι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com