Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Π. Κουρουμπλής: Αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Όπως υπογράμμισε -μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)- στόχος είναι η καθιέρωση νέων αμεσοδημοκρατικών θεσμών, όπως τα τοπικά δημοψηφίσματα, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν σκέψεις και εξετάζεται η μείωση του αριθμού των βουλευτών.



Σύμφωνα με τον υπουργό, η προσπάθεια επικεντρώνεται «μέσα από το Σύνταγμα να κατοχυρώσουμε την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμών και να καθιερώσουμε νέους αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς, ώστε ο πολίτης να καταστεί ενεργός και να μη νιώθει απλά ένας υπήκοος».

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις της κεντρικής διοίκησης που αφορούν στον προϋπολογισμό του 2015 θα τηρηθούν μέχρι «ενός ευρώ». Σε σχέση με το νέο «ριζικό αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτοδιοίκηση και ΥΠΕΣΔΑ μπορούν από κοινού να οικοδομήσουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει ως στόχο την οικοδόμηση ενός επιτελικού κράτους με πολυεπίπεδες εξουσίες όπου δεν θα υπάρχουν επικαλύψεις. Για την επίτευξη μιας ισοπολιτείας θα επιδιωχθεί να καθιερωθεί ειδικός μηχανισμός για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη πιθανότητα να ανοίξουν προσλήψεις προσωπικού ανώτατου επιπέδου. Το προσωπικό αυτό θα μπορεί να καλύψει εξειδικευμένες ανάγκες. Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα πρόσληψης 1.500 υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν κενά μέσα από μία δίκαιη κατανομή.

Στο μεταξύ, λύση στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και στους ΟΤΑ, έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, παρατείνοντας για έναν ακόμη χρόνο τις συμβάσεις εργασίας τους.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com