Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Μονιμότητα στα ιδιωτικά σχολεία

Της απόφασής του να θεσμοθετηθεί καθεστώς «μονιμότητας» των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, που έχει προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση των σχολαρχών αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπεραμύνθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας μάλιστα πως όταν οι καθηγητές κινδυνεύουν με απόλυση, τα απολυτήρια δεν είναι αξιόπιστα.



«Το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι στενά κλαδικό, είναι ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η αξιοπιστία του σχολείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του (στην τηλεόραση του Σκάι) και πρόσθεσε: «Σήμερα ο σχολάρχης απολύει όποτε θέλει, όποιον θέλει, αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα σχολικό ήθος και μια εκπαιδευτική αντίληψη. Αν ο σύλλογος καθηγητών λειτουργεί υπό το κράτος εκβιασμών, πιέσεων ή και απολύσεων, δεν μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπιστία των τίτλων σπουδών».

Κληθείς δε, να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι το υπουργείο υλοποιεί τα αιτήματα των συνδικαλιστών στον χώρο, ο κ. Φίλης σημείωσε πως «υλοποιούμε μια πολιτική που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ευάγγελο Παπανούτσο το 1977». Αναφερόμενος στις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τη νέα σχολική χρονιά, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι για φέτος υπάρχουν πιστώσεις για την πρόσληψη περίπου 21.000 αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Επισήμανε δε, ότι «τον Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνουν οι πρώτες -μετά από 7-8 χρόνια- μόνιμες προσλήψεις, μαζικοί διορισμοί, εκπαιδευτικών στο Δημόσιο. Σε βάθος τριετίας περίπου, θα διοριστούν 20.000 εκπαιδευτικοί, όσοι είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνουμε». Ωστόσο, σε ερώτηση αν υπάρχει σχετική συνεννόηση με τους θεσμούς για το θέμα αυτό, ο υπουργός Παιδείας απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια λέγοντας ότι «είναι ένα θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση».

Χθες, εξάλλου, από το υπουργείο Παιδείας έγινε γνωστό ότι ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έχει ολοκληρωθεί η διανομή περισσότερων από 24.000.000 αντιτύπων διδακτικών βιβλίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com