Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Έρχεται φορο-απαλλαγή για τόκους ομολόγων και για τους Έλληνες

Την απαλλαγή και των φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από τον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης για τους τόκους από εταιρικά και κρατικά ομόλογα εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών.



Πρόκειται ουσιαστικά για εξίσωση των φορολογικών κατοίκων Ελλάδας με ότι θα ισχύσει για τους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού. Σύμφωνα με διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση απαλλάσσονται από τον φόρο και την εισφορά αλληλεγγύης για το εισόδημα από τόκους κρατικών και εταιρικών ομολόγων, οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού.

Ωστόσο, εξετάζεται σοβαρά να επεκταθεί η σχετική απαλλαγή από το νέο έτος και για τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας. Πρόκειται για ένα σημαντικό κίνητρο αγοράς και διακράτησης κρατικών και εταιρικών ομολόγων καθώς στο συγκεκριμένο εισόδημα επιβάλλεται αυτοτελής φορολόγηση 15% και εισφορά αλληλεγγύης.

Οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα πρόκειται να αποτυπωθούν στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας
 
website counter
friend finderplentyoffish.com