Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αθ. Τσαυτάρης: ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ πήραν ενισχύσεις 55,5 εκατ. ευρώ

Συνολικά 55.599.231 ευρώ έλαβαν οι τρεις μεγάλες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας κατά την περίοδο 1994-2012 ως οικονομική ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ.





Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης ανεξάρτητων βουλευτών, η ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβε 37.471.011,39 ευρώ, η ΓΕΣΑΣΕ 11.321.002,35 ευρώ και η ΣΥΔΑΣΕ 6.807.218,12 ευρώ.

Πέραν αυτών, ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης εξηγεί ότι «η πολιτεία έχει την υποχρέωση να ελέγχει που καταλήγει και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις, κάτι που άλλωστε έχουν ζητήσει και οι ίδιες εγγράφως. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, οι έλεγχοι πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο της διοίκησης και εποπτείας τους και δεν μπορεί να γίνονται ούτε επιλεκτικά ούτε διαζευκτικά».

Σημειώνει ακόμη ότι οι σχετικοί έλεγχοι πρέπει να επεκταθούν και στις δευτεροβάθμιες αγροτικές οργανώσεις (ΕΑΣ).

Παράλληλα, ο υπουργός υπενθυμίζει την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως «ο έλεγχος πρέπει να προχωρήσει σε βάθος για ολόκληρη την περίοδο από το 1994 μέχρι και σήμερα, για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και σκιές στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Σημειώνει δε, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η «παράλογη» χρηματοδότηση των αγροτικών οργανώσεων και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες

 
website counter
friend finderplentyoffish.com