Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΑΕΕ «Να γίνει υποχρεωτική η επαγγελματική ασφάλιση»

Να γίνει υποχρεωτική η επαγγελματική ασφάλιση, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας Γιώργος Κώτσαλος, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε την είσοδο των ασφαλιστικών εταιριών στις γεωργικές ασφαλίσεις.






Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κώτσαλος από το βήμα της γενικής συνέλευσης της ΕΑΕΕ αναφερόμενος στο αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης: «Σε καμία χώρα δεν προχώρησε καμία αλλαγή χωρίς την υποχρεωτικότητα. Σε καμία χώρα δεν έγινε αλλαγή οικειοθελώς. Ο νόμος του 2002 για τα επαγγελματικά ταμεία άφησε εκτός τις ασφαλιστικές εταιρίες. Έτσι μόλις εννέα ταμεία δημιουργήθηκαν», είπε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφερόμενος στο λεγόμενο δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση έχει αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να αρθούν όλα τα εμπόδια και να δοθεί η δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρίες να κάνουν ομαδικές καλύψεις πρόνοιας, δηλαδή σε επαγγελματικές ομάδες να αναλάβουν τη συνταξιοδότησή τους μέσα από απλά ομαδικά προγράμματα.

Ο κ. Κώτσαλος υπογράμμισε την ανάγκη σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στις καλύψεις από σεισμούς και ασφαλιστικές πλημμύρες, ενώ άνοιξε και θέμα εισόδου των επιχειρήσεων στις γεωργικές ασφαλίσεις: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να υφίσταται ο ΕΛΓΑ με τις εισφορές του 4% από τις αγροτικές ενισχύσεις;».

Στην ίδια εκδήλωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς υποσχέθηκε ότι το αίτημα της επαναφοράς των φοροαπαλλαγών στα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα επανεξεταστεί μόλις αλλάξει η κατάσταση στην οικονομία, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος έκανε γνωστό ότι συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κατάρτιση νομοσχεδίου που θα αφορά στην ασφάλιση από φυσικές καταστροφές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com