Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ελεγχοι για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Με συνδυασμένες ενέργειες και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα προσπαθήσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, το Επικουρικό Κεφάλαιο, η Τροχαία και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) να περιορίσουν το κύμα των πλέον του ενός εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων που έχουν πλημμυρίσει τους ελληνικούς δρόμους και αποτελούν κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Σαρρηγεωργίου.




Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δημήτρης Ζορμπάς, από τους μέχρι τώρα ελέγχους της Τροχαίας και της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Επικουρικού τα ανασφάλιστα οχήματα διαμορφώνονται μεταξύ 872 χιλ. και 1,128 εκατ.

Η επικεφαλής της ΓΓΔΕ, Κατερίνα Σαββαΐδου, μιλώντας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τόνισε ότι η ΓΓΔΕ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν με συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων. Από τη διαδικασία αυτή, η ΓΓΔΕ εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει άμεσα έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ από την είσπραξη του παράβολου 250 ευρώ, ενώ εάν προσμετρηθούν και οι εισπράξεις προστίμων οι έμμεσοι φόροι (10% στο ασφάλιστρο) και οι φόροι εισοδήματος των εταιρειών και διαμεσολαβούντων μπορεί να εισρεύσουν μέχρι 100 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική διασταύρωση από την ηλεκτρονική πύλη www.hic.gr του Επικουρικού Κεφαλαίου δείξει ότι το όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο) είναι ανασφάλιστο θα υπάρχουν ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για να μπορέσουν οι κάτοχοι των οχημάτων να ασφαλιστούν μέσα σε οκτώ ημέρες.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com