Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Το PayPal εγκαταλείπει το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra

Το PayPal γνωστοποίησε την Παρασκευή πως εγκαταλείπει το Libra Association- τον οργανισμό που διαχειρίζεται το project του κρυπτονομίσματος Libra, το οποίο είχε αρχίσει ως πρωτοβουλία του Facebook. 



Πρόκειται για το πρώτο μέλος της εν λόγω ομάδας το οποίο ανακοινώνει την έξοδό του από αυτήν- τονίζοντας μάλιστα πως θα απέχει από οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή στο γκρουπ και θα επικεντρωθεί στις δικές του βασικές δραστηριότητες.

«Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις φιλοδοξίες του Libra και ανυπομονούμε για τη συνέχιση του διαλόγου σχετικά με τρόπους συνεργασίας στο μέλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση του PayPal, σύμφωνα με το Reuters.

Από πλευράς του το Libra Association ανέφερε ότι ήταν ενήμερο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του να «αναρρυθμίσει» το χρηματοοικονομικό σύστημα: «Το είδος της αλλαγής που θα αναρρυθμίσει το χρηματοοικονομικό σύστημα για να είναι προσανατολισμένο προς τους ανθρώπους, όχι τους θεσμούς που τους εξυπηρετούν, θα είναι δύσκολο. Η δέσμευση σε αυτή την αποστολή είναι πιο σημαντική για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα που μαθαίνουμε τώρα για αυτή την έλλειψη δέσμευσης αντί να γίνει μετά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Libra Association. Το Facebook δεν προέβη σε σχόλια.

Το Facebook είχε ανακοινώσει σχέδια για λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με άλλα μέλη του Libra Association, μα το εγχείρημα αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν- μεταξύ των οποίων και ρυθμιστικοί φορείς και αρχές ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με το Reuters, το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής του λανσαρίσματος μέχρι να λυθούν τα θέματα που τίθενται στο πλαίσιο αυτών των προβληματισμών, ενώ Visa και Mastercard επίσης επανεξετάζουν τα δεδομένα όσον αφορά, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal νωρίτερα μέσα στον μήνα. Επίσης, Γαλλία και Γερμανία έχουν δεσμευτεί πως θα εμποδίσουν τη λειτουργία του Libra στην Ευρώπη.

Με την έξοδο του PayPal, το Libra Association έχει πλέον 28 μέλη, μεταξύ των οποίων η Uber Technologies, η Lyft και η Spotify Technologies. Όπως υπογραμμίζει το BBC, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο λόγος πίσω από την απόφαση του PayPal.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com