Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία με τρίτη δέσμη μέτρων

Επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε συνολικά 1,4 εκατ. εργαζομένους, δυνατότητα καθυστερημένης πληρωμής του δώρου Πάσχα στους εργοδότες, αλλά και καταβολή δώρου Πάσχα σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προβλέπει μεταξύ άλλων η τρίτη δέσμη μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη Τύπου στο ΥΠΟΙΚ, οι τράπεζες θα στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων. Θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για τρεις μήνες όσοι λαμβάνουν το βοήθημα των 800 ευρώ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται σε συνολικά 1,4 εκατ. εργαζομένους και θα είναι ακατάσχετη. Για όλο αυτό το δυναμικό θα καλυφθεί η ασφαλιστική δαπάνη και το συνολικό κόστος της παρέμβασης για τον Απρίλιο θα είναι 2 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας.

To δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα να καθυστερήσει η καταβολή του χωρίς κυρώσεις λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα που έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.

Το ύψος του συνόλου των μέτρων της κυβέρνησης και των πόρων που θα διατεθούν από το ευρωπαϊκό Ταμείο ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε παράλληλα τους οικονομικά ισχυρούς να δείξουν εμπράκτως τη στήριξή τους στους οικονομικά ασθενέστερους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com