Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Θύμα «bullying» ο Αρκάς για σκίτσο-σχόλιο που αναφερόταν στην κυβέρνηση

Θύμα πρωτοφανούς επίθεσης μέσω Διαδικτύου, αλλά και απειλών, έπεσε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς για σκίτσο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.



ο εν λόγω σκίτσο, το οποίο δείχνει έναν άντρα να λέει πως έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επειδή «είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα», θεωρήθηκε από κάποιους προσβολή (!) για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook σταμάτησε να κάνει αναρτήσεις, διευκρινίζοντας ότι «με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας» και υπογραφή «Ο διαχειριστής».

Στην τελευταία ανάρτηση, ο διαχειριστής κάνει λόγο για πολιτική βαρβαρότητα.

«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, πήρε ανοικτά θέση υπέρ του Αρκά, τον οποίο χαρακτρήρισε «κορυφαίο».

«Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό", κάνουν λάθος.Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους η προστάτες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει και η εκτίμηση ή πληροφορία που μεταφέρει ο Αλέξανδρος Χαρούλης, επίσης στο Twitter, πως ο διαχειριστής «πείραζε» τα σκίτσα και κυρίως τις «ατάκες» του Αρκά...

Σε κάθε περίπτωση, στο Twitter πολλοί είναι οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Αρκά και να κατακρίνουν την επίθεση που δέχθηκε.

Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για «βαρβαρότητα».

«Από το καθεστώς της Β. Κορέας που ζούμε δε γλίτωσε ούτε ο Αρκάς», «Μετά τον Αρκά, σειρά έχει ο Arrow, ο Flash και ο Captain America, ως εκπρόσωποι των καπιταλιστών», «Τον Αρκά ρε; Τι σωκρατική μύγα σας τσίμπησε;», είναι τρία ενδεικτικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.





 
website counter
friend finderplentyoffish.com