Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δανειστές: Στο 13% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία

Συμβιβαστική διάθεση των δανειστών για ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία, αντί του 23%, άφησε να εννοηθεί υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησε στο Reuters.



Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι οι πιθανότητες για συμφωνία είναι «πάνω από το 50%» και ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τόνισε επίσης ότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα δύσκολα θα μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, όπως επισήμανε.

Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, τέλος, θεώρησε πολύ πιθανή την επιβολή capital controls την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε προτείνει στους Θεσμούς να εξετάσουν για άλλη μία φορά τις ελληνικές προτάσεις - οι οποίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν 13% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία - με προοπτική να βρουν μέτρα που μπορούν να συμπεριλάβουν σε μια τελική πρόταση και τα οποία θα έναναν την πρόταση των θεσμών πιο αξιόπιστη και αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

Φαίνεται ότι είναι ένα βήμα προσέγγισης των δυο πλευρών τουλάχιστον στα φορολογικά ενώ υπάρχει μεγάλη απόσταση στη χρηματοδότηση και φυσικά στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος το οποίο απέρριψε η κυβέρνηση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com