Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

20 «μνηστήρες» για τον ΕΟΠΥΥ

Σε περίπου είκοσι ανέρχονται οι «μνηστήρες» για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ήδη, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων έχουν συγκεντρωθεί στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Νομικών Προσώπων, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έληξε πριν από λίγες ημέρες.



Οι υποψήφιοι είναι τεχνοκράτες και οι περισσότεροι προέρχονται από τον χώρο της Υγείας και των Οικονομικών της υγείας. Στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι νέοι στην ηλικία (οι περισσότεροι αγγίζουν τα σαράντα έτη).

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγεία, σε περίπου σε 15 ημέρες, μετά την αξιολόγηση των βιογραφικών τους.

Διαγωνισμός
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για τη θέση είναι ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά Σωτήρης Μπερσίμης. Το όνομά του, άλλωστε, για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ είχε «κυκλοφορήσει» τον περασμένο Απρίλιο από στελέχη του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται ότι είχε καταλήξει στο όνομα αυτό, μετά την άρνηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιχάλη Χλέτσου να αναλάβει το τιμόνι του Οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιλέγεται ύστερα από προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και στη συνέχεια εγκρίνεται από τη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει καθήκοντα σε μία περίοδο κατά την οποία τα οικονομικά του Οργανισμού βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ για το 2015 θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί με ένα δισ. ευρώ, διαθέτει στα ταμεία του μόλις 525 εκατ. ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com