Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Έρχεται νέο εγγυοδοτικό ταμείο

Τη δημιουργία εγγυοδοτικού ταμείου (guaranty fund) που θα εγγυηθεί μέρος των δανείων που επιθυμούν να λάβουν οι εταιρείες, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι Τράπεζες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 



Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της 6ης Ετήσιας Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, οι τράπεζες διαθέτουν ρευστότητα δεν μπορούν όμως να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο σε ό,τι αφορά τις δανειοδότησεις.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να καλλιεργηθεί επιχειρηματική κουλτούρα, τονίζοντας την ανάγκη να φύγουμε από τη λογική της επιδότησης και να πάμε στη λογική των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τόνισε πως είναι σημαντικό να εδραιωθεί το οικοσύστημα των start up εταιρειών, αναφέρθηκε στην ανάγκη της σύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά εργασίας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι τα Technology Transfer Fund. Δηλαδή ειδικά ταμεία που δημιουργούν μέσα στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι αποφασίζουν να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένα project.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, επανέλαβε πως οι ελληνικές ιδέες πρέπει να μένουν στην Ελλάδα και πως πρέπει να αποποινικοποιήσουμε την κερδοφορία και το επιχειρείν. Επεσήμανε ότι ο στόχος είναι όχι απλά κάποιος να λάβει μια επιδότηση αλλά να μετεξελιχθεί σε επιχείρηση, ενώ όπως είπε πρέπει να δοθούν κίνητρα για να μην μας προσπεράσουν οι εξελίξεις.

"Επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια θα πρέπει να αναπτύξουν συνεργατικούς σχηματισμούς, με αυστηρή αξιολόγηση, επαρκή αυτονομία και κίνητρα για προσέλκυση υψηλού επιπέδου Ελλήνων Ερευνητών. Έτσι, θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας”, είπε ο κ. Δήμας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com