Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Αναδιπλούμενες συσκευές από τη Microsoft

Η Microsoft αποκάλυψε δύο αναδιπλούμενες συσκευές, με διπλές οθόνες αφής, για τις οποίες υποστηρίζει πως θα δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία στο mobile computing.



Ο Πάνος Πανάι, chief product officer, έκανε στο BBC μια επίδειξη των συσκευών εν όψει της επίσημης παρουσίασής τους στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη: «Θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους την κατεύθυνση που ακολουθούμε με την παραγωγικότητα» είπε, προσθέτοντας πως τα εν λόγω προϊόντα θα κυκλοφορήσουν σε έναν χρόνο.

Όσον αφορά στις συσκευές που παρουσιάστηκαν, το Surface Neo αποτελείται από δύο οθόνες που ανοίγουν σε μια οθόνη 13 ιντσών με διαχωριστικό στη μέση, και διαθέτει Windows 10X- μια έκδοση του λειτουργικού που είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε dual-screen συσκευές. Το smartphone Surface Duo, που ανοίγει σε οθόνη 8,3 ιντσών, επίσης με διαχωριστικό, διαθέτει λειτουργικό Android. Όπως είπε ο Πανάι, οι συσκευές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και δεν αποκάλυψε την τιμή τους.

Το Surface Neo μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κλασικό laptop, με ένα επιπλέον πληκτρολόγιο πάνω από την κάτω οθόνη. Όσον αφορά στο Surface Duo, θεωρείται πως θα ανταγωνιστεί το Galaxy Fold της Samsung.

Η εταιρεία επίσης παρουσίασε και τα ακουστικά Surface Earbuds: Όπως είπε η Κέιτ Σόεκ, senior industrial designer στη Microsoft, η ομάδα της εκτύπωσε μέσω 3D εκτυπωτών πάνω από 1.000 διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να διασφαλιστεί πως η συσκευή δεν θα πέφτει- ένα παράπονο που είναι πολύ συχνό σε άλλα brands ασύρματων ακουστικών. «Σκανάραμε χιλιάδες αυτιά» είπε η Σόεκ, προσθέτοντας πως, επιπλέον, ακολουθήθηκε και η προσέγγιση της απλής δοκιμής: «Στο τέλος το θέμα είναι να φτιάξεις το πρωτότυπο και να το βάλεις στα αυτιά των ανθρώπων. Οπότε εκατοντάδες και εκατοντάδες περνούσαν από το εργαστήριο, το δοκίμαζαν, μας έλεγαν τις εντυπώσεις τους».

Τα Surface Earbuds μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συσκευή ελέγχου- πχ αγγίζοντας το αυτί του ο χρήστης μπορεί να προχωρήσει μια παρουσίαση Powerpoint.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com