Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αδ. Γεωργιάδης: Έκτακτα μέτρα αν παρατηρηθεί ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα στην περίπτωση που υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και διαβεβαίωσε πως «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συνεχώς στο δρόμο».



Μιλώντας στο Mega σχετικά με τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν καταγράφεται  έλλειψη αγαθών αλλά υπάρχει επαρκής τροφοδοσία της αγοράς σχεδόν σε όλα τα είδη. Διευκρίνισε πάντως ότι «στα αντισηπτικά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα διότι η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη». «Και εκεί όμως η αγορά μας λειτουργεί καλύτερα συγκριτικά με τις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών» πρόσθεσε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι κάθε μέρα που περνάει και εξελίσσεται το φαινόμενο θα ανακοινώνονται επιπλέον μέτρα. «Ετοιμάζω ήδη επιστολή στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για τα αιτήματα που έχει η ελληνική κυβέρνηση ως προς το πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Στο Eurogroup ‪της 16ης Μαρτίου φαντάζομαι θα ληφθούν και τα πρώτα μέτρα σε επίπεδο Ευρωζώνης» πρόσθεσε.‬

 Όπως είπε σχετικά με τα μέτρα, ένα από αυτά που θα συζητηθούν είναι ο μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας πχ. για το πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση των επιχειρήσεων. «Αυτό σήμερα δεν επιτρέπεται. Σε μία έκτακτη συνθήκη μελετάμε όλα τις λύσεις» ανέφερε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «μέχρι στιγμής, ως προς το σύνολο του τζίρου δεν υπάρχει σοβαρή ζημία». «Κάποιοι κλάδοι, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και άλλοι πολλοί, έχουν μεγάλη ζημία, αλλά κάποιοι άλλοι κλάδοι, όπως τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, έχουν μεγάλη αύξηση» εξήγησε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε ότι «η Εκκλησία χρήζει σεβασμού» και πρόσθεσε πως «όσοι νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα εσώψυχά τους στην Εκκλησία, κάνουν λάθος». «Φαντάζομαι πως θα πρέπει να απαγορευτούν και οι διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την Εκκλησία, αλλά όχι για τις διαδηλώσεις» έσπευσε να προσθέσει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com