Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτη απειλή Ερντογάν κατά Ελλάδας και Ευρώπης

Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές κατά της Ευρώπης, βεβαίως και κατά της Ελλάδας, εξαπολύει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.



Οπως τόνισε, στη χώρα του αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και εάν αυτοί αρχίσουν να κατευθύνονται προς την Ευρώπη τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξέρει τι να κάνει.

Σαφής ο υπαινιγμός του ότι αν αφήσει τα σύνορα ανοικτά θα πλημμυρίσει η Ελλάδα και εν συνεχεία όλη η Ευρώπη με πρόσφυγες

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Κομισιόν δημοσίευσε την έκθεσή της για την Τουρκία στην οποία διαπιστώνει σοβαρά βήματα προς τα πίσω στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Ερντογάν υπενθύμισε την υπόσχεση -όπως είπε- της ΕΕ να δώσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία τον Ιούνιο. «Από όσο θυμάμαι, μέχρι τώρα η ΕΕ μας έχει δώσει μόλις 250-300 εκατομμύρια», σημείωσε.

Η προσπάθεια του Ερντογάν είναι να πετύχει την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες αλλά και νέα κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού, στη σκιά της ρήξης του με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για απειλές που έρχονται να προστεθούν σ' εκείνες που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και μιλούν για «σύνορα της καρδιάς»


 
website counter
friend finderplentyoffish.com