Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ελεγχος για αναγνώριση πτυχίων

Στο «μικροσκόπιο» των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μπαίνει ο ΔΟΑΤΑΠ, ο αρμόδιος οργανισμός για την αναγνώριση τίτλων σπουδών που απονέμονται από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.



Αφορμή αποτελεί καταγγελία, την οποία έχει διαβιβάσει για έρευνα η τέως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου και αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης μεταπτυχιακών τίτλων από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης θέλουν να διερευνήσουν εάν συστηματικά για κάποιο ή κάποια πανεπιστήμια ο χρόνος αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων είναι μικρότερος σε σχέση με άλλα, ζητώντας βεβαίως την αιτιολογία.

Xιλιάδες αιτήσεις
Στα γραφεία του ΔΟΑΤΑΠ στοιβάζονται χιλιάδες αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων. Σήμερα, εκκρεμούν περί τις 4.000 αιτήσεις που βρίσκονται είτε σε στάδιο επεξεργασίας είτε εν αναμονή στοιχείων από τους υποψηφίους ή τα ιδρύματα που απένειμαν τον τίτλο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, από τη στιγμή που ο φάκελος είναι πλήρης το πιστοποιητικό αναγνώρισης μπορεί να χορηγηθεί ακόμα και σε δέκα ημέρες.

Ωστόσο, η έλλειψη προσωπικού, κυρίως ειδικών εισηγητών που έχουν την ευθύνη του ελέγχου γνησιότητας του τίτλου σπουδών, καθώς και το γεγονός ότι υποψήφιοι καθυστερούν να προσκομίσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν στον Οργανισμό αιτήσεις που υποβλήθηκαν ακόμα και πριν από δέκα χρόνια. Κι αυτό, όταν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το διάστημα αναμονής δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com