Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Νέα λειτουργικά από την Apple

Η Apple παρουσίασε στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση WWDC 2013 ένα από τα μεγαλύτερα ίσως στοιχήματα στην ιστορία της, μία ριζική αναμόρφωση του λειτουργικού της συστήματος iOS, το iOS 7.



Το νέο iOS 7 έχει «επίπεδο σχεδιασμό», δηλαδή πιο απλά εικονίδια και ένα πιο λιτό περιβάλλον εργασίας. Με τη νέα έκδοση ο χρήστης θα μπορεί να περνά από τη μια εφαρμογή στην άλλη, χωρίς να χρειάζεται να τις βάζει στο παρασκήνιο με το κουμπί Home, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Επιπλέον, διαθέτει νέα λειτουργία Airdrop για διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ iOS χρηστών και μεγάλη αναβάθμιση στο Find My iPhone.

Βελτιωμένη εμφανίζεται όμως και η λειτουργικότητα της Siri, η οποία αποκτά και ανδρική φωνή και θα μπορεί να ενσωματώνει πληροφορίες από μηχανές αναζήτησης αλλά και τη Wikipedia. Ακόμη θα μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα ώστε οι οδηγοί να δίνουν φωνητικές εντολές και να λαμβάνουν οδηγίες για την κυκλοφορία.

Το iOS 7 έχει ξεκινήσει να διατίθεται ήδη στους developers, ενώ θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες από το φθινόπωρο. Οι συσκευές που θα μπορούν να το δεχτούν θα είναι τα iPhone 5, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad 3, iPad 4 και iPad mini.

Η Apple παρουσίασε όμως και τη νέα έκδοση OS X Mavericks, την υπηρεσία streaming ραδιοφώνου iTunes Radio (διαβάστε περισσότερα εδώ), αλλά και τα νέα, αναβαθμισμένα Macbook Air και Mac Pro.

To OS X Mavericks παρουσιάζει αρκετές βελτιώσεις στη διαχείριση αρχείων με νέες λειτουργίες όπως Finder Tabs, Tags, Multiple Displays και iCloud Keychain για απομνημόνευση όλων των κωδικών πρόσβασης. Επίσης, μεγάλη αναβάθμιση έχει γίνει και σε Safari, Calendar και Notifications.

Συνεχίζοντας, η Apple παρουσίασε τον ριζικά αλλαγμένο, κυλινδρικό πλέον και κατά πολύ μικρότερο από παλαιότερες εκδόσεις Mac Pro, με PCI Express-based Flash Storage, διπλή κάρτα γραφικών AMD FirePro με 6GB μνήμη, την επόμενη γενιά του Thunderbolt 2, USB και Firewire 2, νέα γενιά επεξεργαστών Xeon (με επιλογή για 12 πυρήνες Xeon E5), γρήγορη μνήμη και υποστήριξη για βίντεο 4Κ.


Τέλος, ανακοινώθηκαν και τα νέα μοντέλα Macbook Air με βελτιωμένη μπαταρία που διαρκεί 9 ώρες για το 11″ μοντέλο και 12 ώρες για το 13″, νέους Haswell επεξεργαστές της Intel και γραφικά HD Graphics 5000.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com