Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα επιστρέφει στην αβεβαιότητα

«Η Ελλάδα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς: Απεργίες, διαδηλώσεις, αυξημένο κόστος δανεισμού» συνοψίζει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.




Στις άμεσες παρενέργειες στους οικονομικούς δείκτες δεν ήταν μόνο η βουτιά στο χρηματιστήριο κατά 3,21%, αλλά και το γεγονός ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου επέστρεψε πάνω από το 10% (10,5%) με ημερήσια άνοδο 50 μονάδων βάσης. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι παρενέργειες του κλεισίματος της ΕΡΤ συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την κυβέρνηση από ότι η υποβάθμιση του Χ.Α.

Την ίδια στιγμή πάντως έκθεση της JP Μorgan αν και χαρακτηρίζει «ξεκάθαρα επικίνδυνη την απόφαση της ΝΔ να θέσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προ τετελεσμένων» βλέπει «δυνητικά οφέλη εάν μπορέσει να προχωρήσει».

Οπως εκτιμά η JP Morgan αν η ΝΔ καταφέρει και εμμείνει στη θέση της θα έχει πετύχει και συμμόρφωση με τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα σχετικά με τις απολύσεις και καίριο πλήγμα στις πολιτικές αντιρρήσεις για τις μελλοντικές αποχωρήσεις. «Οι επόμενες μέρες θα αποτελέσουν σημαντική ένδειξη για το εάν η Ελλάδα ξεφεύγει σταδιακά από τους πολιτικούς περιορισμούς του παρελθόντος», καταλήγει η έκθεση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com