Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σύστημα κατά της παιδικής πορνογραφίας αναπτύσσει η Google

Τη δημιουργία μίας παγκόσμιας βάσης δεδομένων για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας από το διαδίκτυο ανακοίνωσε η Google.




Οι ειδικοί αναπτύσσουν ένα σύστημα που θα στηρίζεται στην τεχνολογία «hashing». Το σύστημα θα σκανάρει εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά, θα αναγνωρίζει τις ανάρμοστες, θα τους αφήνει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα και στη συνέχεια η πληροφορία αυτή θα συγκεντρώνεται σε μία βάση δεδομένων. Η Google θα συλλέγει τα δεδομένα, θα αφαιρεί τις φωτογραφίες από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων και θα μοιράζεται τα δεδομένα με άλλες ιστοσελίδες, οργανισμούς και αρμόδιες αρχές, ενώ στη συνέχεια θα τις διαγράφει.

Σύμφωνα με τη Google, η νέα βάση δεδομένων θα είναι έτοιμη για πλήρη λειτουργία σε περίπου ένα χρόνο. Η κίνηση αυτή γίνεται κατόπιν έντονης πίεσης από τη Μ. Βρετανία σε όλες τις μηχανές αναζήτησης για αποτελεσματικότερο φιλτράρισμα και απομάκρυνση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ποσοστού περιεχομένου που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία.

Η Google χρησιμοποιεί την τεχνολογία «hashing» από το 2008, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια για αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του σοβαρού αυτού προβλήματος.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com