Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μπουτάρης: Αδιανόητη η κατάσταση με το λουκέτο στην ΕΡΤ

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, επιρρίπτοντας ευθύνες για «προχειρότητα» στην κυβέρνηση.




Η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία και δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Έκανε επίσης λόγο για «ασάφεια» ως προς το πότε θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ αναφερόμενος στις απολύσεις των εργαζομένων παρατήρησε ότι δεν είχαν την απαραίτητη προειδοποίηση.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε επίσης ότι είναι «προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί». Χαρακτήρισε τέλος, «λάθος» των ενώσεων συντακτών τις μεγάλης έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις, που «επέτρεψαν την κυριαρχία της ανεπίσημης και ανώνυμης ενημέρωσης», ενώ «παράλληλα δεν επέτρεψαν ούτε στα δημοτικά ΜΜΕ να καλύψουν το κενό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Νωρίτερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΤ3 διάβασαν στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμά τους και ζήτησαν την υποστήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του δημοτικού συμβουλίου με ψήφισμα, τη διάθεση μιας από τις ανενεργές ραδιοφωνικές συχνότητες του δήμου και τη «συνέχιση της συνεργασίας της δημοτικής τηλεόρασης».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com