Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ Η μυστική συνάντηση της οδού Μουρούζη

Απολύτως αιφνιδιασμένοι και σφόδρα εξοργισμένοι από τη στάση του Αντ. Σαμαρά, έφυγαν οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης από μυστική (έως χθες το μεσημέρι) συνάντηση της οδού Μουρούζη, που έγινε την Κυριακή το απόγευμα και στην οποία ο πρωθυπουργός τους παρουσίασε έτοιμες όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις που οδήγησαν δύο ημέρες αργότερα στο «λουκέτο» της ΕΡΤ.





Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να συναντηθούν το απόγευμα της Κυριακής στο γραφείο του στην οδό Μουρούζη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφασή του να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ετοιμες οι πράξεις
Εκεί ο πρωθυπουργός τους παρουσίασε έτοιμες μάλιστα τόσο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εξειδίκευση της ΠΝΠ στην περίπτωση της ΕΡΤ, όσο και το σχέδιο νόμου (που κατατέθηκε χθες) για την ίδρυση του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που αιφνιδίασε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μια προειλημμένη απόφαση.
Η μυστική συνάντηση της οδού Μουρούζη

Οταν ο κ. Σαμαράς τους ενημέρωσε για την απόφασή του και πριν τους δώσει τα σχετικά νομοθετήματα, οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης αν και συμφώνησαν με την ανάγκη αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, δήλωσαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο «λουκέτο» και ζήτησαν οι όποιες κινήσεις να γίνουν με τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εν λειτουργία. Οταν, όμως, ο πρωθυπουργός τους παρουσίασε έτοιμα και τα τρία νομοθετήματα ο αιφνιδιασμός μετετράπη σε οργή, με τον Φ. Κουβέλη μάλιστα να αντιδρά με μάλλον δηκτικό τρόπο, λέγοντας: «Οποία επιμέλεια. Τα έχετε έτοιμα όλα, χωρίς καν να έχουμε κουβεντιάσει το θέμα μεταξύ μας;».

Παρά τις αντιρρήσεις ο Αντ. Σαμαράς επέμεινε στην απόφασή του να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, υποστηρίζοντας πως είναι η μοναδική υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Ενόχληση
Υστερα από αυτά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έφυγαν από την Μουρούζη ενοχλημένοι όχι μόνο γι' αυτή καθεαυτή την απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά και για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά διαπίστωναν ότι ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης και φτάνοντας στα γραφεία τους είχαν συμφωνήσει ήδη να μην υπογράψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Χαρακτηριστική της δυσφορίας που υπήρξε ήταν η επισήμανση της Ιπποκράτους ότι «η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αλλά και η αναφορά του ίδιου του Ευάγγ. Βενιζέλου πως «το ΠΑΣΟΚ τα όσα λέει τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία», αλλά και ότι «θα κάνει μεγάλο λάθος, πολιτικό λάθος, όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος, επιστρέφοντας μετά τη συνάντηση της Μουρούζη στο γραφείο του στην Αγ. Κωνσταντίνου, έλεγε σε στενούς συνεργάτες του ότι «ο Αντ. Σαμαράς θέτει εκβιαστικά ζητήματα που δεν έχουν συζητηθεί» και πως του δημιουργείται η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός «σπρώχνει προς εκλογές», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα τον αφήσει να χρεώσει τη ΔΗΜΑΡ με την προκήρυξη εκλογών, χωρίς ωστόσο και να διευκρινίσει τι προτίθεται να κάνει και ποιες θα είναι οι επόμενες επιλογές του.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com