Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ενημερώθηκε το ΕΣΡ για ενεργοποίηση των συχνοτήτων

Ενημερώθηκε εγγράφως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε., την αυτοδίκαιη μεταφορά των συχνοτήτων της στο Δημόσιο, καθώς και την ενεργοποίηση των τελευταίων. Την ενημέρωση έκανε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.




Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε ότι η εγκυρότητα ή μη των αποφάσεων είναι αρμοδιότητα του ΣτΕ και ότι αναμένεται πλέον η απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα. Διευκρίνισε επίσης ότι η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε με άδεια του ΕΣΡ, αλλά με διάταξη νόμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή, ενώ αναφορικά με την εκπομπή σήματος που έγινε τη Δευτέρα από τη Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή» και σημείωσε ότι η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στα κανάλια Channel 9 και ΖΟΟΜ του νομού Αττικής επειδή αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία τους από ενημερωτική σε ψυχαγωγική.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com