Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Die Welt: Λουκέτο στην ΕΡΤ, νέοι μπελάδες για την Ελλάδα

«Κυβερνητική κρίση, απεργίες, φημολογία για πρόωρες εκλογές και ένα νέο ρεκόρ ανεργίας: μετά το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε νέους μπελάδες»:




Αυτό τονίζει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, αναφερόμενη στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, οι κυβερνητικοί εταίροι δυσθυμούν. Τα εργατικά συνδικάτα απεργούν, η ανεργία φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ και οι φήμες περί εκλογών οργιάζουν», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις παρέλυσαν την Πέμπτη την βουτηγμένη στην κρίση χώρα του ευρώ. Οι δημοσιογράφοι απήργησαν για δεύτερη ημέρα, ενώ οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία εκτελούσαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ φωνάζοντας συνθήματα: Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ. Άλλοι ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης», συνεχίζει το άρθρο.

Η Welt δεν παραλείπει να σημειώσει και το νέο ρεκόρ που κατέγραψε η ανεργία φτάνοντας το 27,4% το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν στο 22,6%. «Χθες ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας παρέλυσαν λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ, που αφήνει χωρίς δουλειά περίπου 2.700 ανθρώπους ακόμη», τονίζει.

Η εφημερίδα επισημαίνει, ακόμη, και τους κλυδωνισμούς που έχουν προκληθεί από την απόφαση αυτή στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι αρχηγοί των δύο μικρότερων κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ζήτησαν σύσκεψη, η οποία προγραμματίστηκε για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι κυβερνητικοί εταίροι κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για υπέρβαση των δικαιοδοσιών του, τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται μεμονωμένα.

Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ήδη οργιάζουν οι φήμες για διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού. Κάποιοι σχολιαστές μάλιστα δεν αποκλείουν και πρόωρες εκλογές. Άλλοι θεωρούν ότι τα μικρότερα κόμματα του συνασπισμού θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και να αφήσουν το Σαμαρά να κυβερνήσει μόνος με μία κυβέρνηση μειοψηφίας. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι δύο εταίροι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά παρά να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com