Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

New York Post: Μπορεί η Νέα Υόρκη να γίνει... Ελλάδα των ΗΠΑ;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η Νέα Υόρκη είναι πια μια από τα "ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ" (σ.σ.: το ακρωνύμιο PIGS έχεις τις βάσεις του στις τέσσερις χτυπημένες από την κρίση ευρωπαϊκές χώρες Πορτογαλίοα [P], Ιταλία [Ι], Ελλάδα [G] και Ισπανία [S]) –μαζί με το Ιλινόις και την Καλιφόρνια.



Μια συνολική ματιά στα οικονομικά της λαμπερής –κατά τα άλλα- πολιτείας την κατατάσσει στην 49η θέση όλων την ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια τελευταία και καταϊδρωμένη, σύμφωνα με την ετήσια έκδοση του Αμερικανικού Νομοθετικού Συμβουλίου με τίτλο "Πλούσιες Πολιτείες, Φτωχές Πολιτείες".

"Το μέλλον χαράσσεται στον νότο ενώ η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Ιλινόις με την τεράστια φορολογία αρχίζουν να θυμίζουν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα της βόρειας Αμερικής", απεφάνθη η έρευνα, τονίζοντας ότι η φορολογία στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και σε επτά ακόμη πολιτείες είναι υπερβολικά υψηλή και οι δημόσιοι υπάλληλοι πολύ περισσότεροι από όσους χρειάζονται.

Ακόμη, ως λάθος χρεώνεται η αύξηση των ελάχιστων αποδοχών από $7,25 σε $9 την ώρα μέχρι το 2016.

"Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα κάνει μόνο κακό στις μικρές επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης, τα αγροκτήματα και τις μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στο παιχνίδι", υπογραμμίζουν οι ειδικοί συμπληρώνοντας ότι στις πολιτείες με πολύ υψηλή φορολογία το ποσοστό των γεννήσεων είναι εντυπωσιακά πιο χαμηλό από όπου αλλού. Και ο νοών νοείτω.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com