Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ POLLFISH Έτοιμοι να αφήσουν το Facebook λόγω Prism

Μέχρι του σημείου να εγκαταλείψουν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και του Google+, βρίσκονται ένα σημαντικό ποσοστό χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως εξαιτίας της υπόθεσης Prism, ήτοι της πρόσβασης που είχε η αμερικανική NSA στα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Internet.




Σύμφωνα με έρευνα που “έτρεξε” πρόσφατα η Pollfish, το 71,8% των χρηστών που γνώριζαν -τη στιγμή που συμμετείχαν στην έρευνα- για το Prism απάντησαν ότι σκοπεύουν να περιορίσουν την έκθεση των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο στο προσεχές μέλλον, ενώ το 57,8% σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η έρευνα της Pollfish, η οποία είναι ελληνική εταιρεία αλλά οι συνεργασίες επεκτείνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 594 χρηστών του Διαδικτύου απ' ολόκληρο τον κόσμο μεταξύ 8-12 Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτοί που γνώριζαν για την υπόθεση Prism είναι πλέον περισσότερο προσεκτικοί σε σχέση με εκείνους που δεν γνώριζαν. Στην περίπτωση των τελευταίων, το 50,8% απάντησε ότι σκοπεύει να μειώσει τις δημοσιεύσεις προσωπικών δεδομένων, ενώ μόλις το 29,1% εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει να ασχολείται με την κοινωνική δικτύωση.

Το 75,3% αυτών που γνώριζαν το Prism απάντησαν ότι πιστεύουν πως όντως υπάρχει το συγκεκριμένο project, ενώ απ' όσους δεν είχαν ακούσει για την υπόθεση, οι μισοί απάντησαν πως πιστεύουν ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα στο Διαδίκτυο!

Αξιοπρόσεκτο είναι το ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 47,5% σε όσους γνώριζαν και 25,2% σε όσους δεν γνώριζαν δηλώνουν διατεθειμένοι να πληρώνουν για μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που δεν θα παραβιάζει την ιδιωτικότητα τους και δεν θα έχει διαφημίσεις.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com