Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση κάνει... restart. Βενιζέλος, Κουβέλης στο νέο σχήμα;

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης θα «κλειδώσει» η συμφωνία, τόσο για την ΕΡΤ (υπό το πρίσμα της απόφασης του ΣτΕ) όσο και την αναθεώρησης της προγραμματικής συμφωνίας για τη λειτουργία της κυβέρνησης.




Η αποφυγή των εκλογών δίνει ανάσα στη χώρα και την οικονομία και ανοίγει το δρόμο τόσο για τον ανασχηματισμό, μετά το συνέδριο της ΝΔ, όσο και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον σοβαρές κρίσεις.

Η ουσία είναι ότι με αφορμή την ΕΡΤ αλλάζουν τα πάντα στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο και της πρότασης 9 σημείων που έκανε ο πρωθυπουργός. Ολα τα θέματα και τα προβλήματα μπαίνουν στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών με βασικότερο σταθμό τον ανασχηματισμό όπου ενδέχεται να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα οι κ. Κουβέλης και Βενιζέλος αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η κυβέρνηση κάνει... restart. Βενιζέλος, Κουβέλης στο νέο σχήμα;

Τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται κατ' αρχήν είναι δύο:

1. Αποφάσισαν να μείνουν μαζί, να μην πάρουν «διαζύγιο» και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αλλά ο «γάμος» για να συνεχιστεί θα πρέπει να αλλάξει ριζικά, αλλαγές σε δομή και λειτουργία που ζήτησαν οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη στάση του κ. Σαμαρά.

2. Σε ότι αφορά την ΕΡΤ τα πάντα θα εξαρτηθούν από την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ. Σίγουρα το κανάλι θα βγάλει το «μαύρο» και θα συνεχίσει τη λειτουργία του. Οπως επίσης σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό θα δημιουργηθεί ο νέος φορέας που θα περιλαμβάνει ένα κρατικό κανάλι πολύ μικρότερο σε ότι αφορά το προσωπικό. Και βεβαίως, η ΕΡΤ Α.Ε. ως νομικό πρόσωπο παύει να υπάρχει, επομένως δεν υπάρχει δ.σ. και εργαζόμενοι οι οποίοι απολύονται αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι τη δημιουργία του νέου φορέα. Πάντως, η ερμηνεία της απόφασης είναι εντελώς διαφορετική στα τρία κόμματα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη χωρίς να αποκλείεται και νέα εμπλοκή.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com