Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

New York Times: «Πάγωμα των δανείων» αν δεν βρεθεί λύση για την ΕΡΤ

Εκτροχιασμό των δημοσιονομικών και πάγωμα της εξωτερικής βοήθειας, βλέπουν οι New York Times, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.



Σύμφωνα με την ανάλυση της αμερικανικής εφημερίδας, η τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας γίνεται ολοένα και πιο εύθραυστη, με τις αδυναμίες και το ρήγμα που υπάρχει να έρχονται στο προσκήνιο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εάν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση, οι πρόωρες εκλογές θα είναι αναπόφευκτο σενάριο για τη χώρα.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, δείξουν την απαιτούμενη βούληση να διατηρήσουν τη συνοχή της κυβέρνησης, λύνοντας τις διαφορές τους. Όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει, το δίλημμα είναι ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων».

Η σύντομη ανάλυση της αμερικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το bankingnews.gr αναφέρεται και στα συνδικάτα, τις απεργίας και τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι έχει θιχτεί μια πολύ ευαίσθητη γραμμή στην κοινωνική συνοχή της χώρας. Άλλωστε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές που έχουν γίνει για άμεσο πάγωμα της ρύθμισης για κατάργηση της ΕΡΤ με τη σημερινή της μορφή.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com