Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Επίσημο πωλητήριο στην Cyta Ελλάδος

Προς πώληση είναι πλέον και επισήμως η Cyta Ελλάδος με τον κύριο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Κύπρου να ανακοινώνει ότι αναζητεί «δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές» για την ελληνική θυγατρική του.



Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Cyta, «το περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας και συνεχών μεταβολών στην Ελλάδα, δημιουργεί καθημερινά για όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών νέες μεγάλες προκλήσεις. Με αυτό το δεδομένο και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο, αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο όμιλο της Cyta, έτσι ώστε να ανοίξει η προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος. Μία προοπτική που θα είναι επωφελής για την αξία του Ομίλου και τους εργαζομένους του. Στην κατεύθυνση αυτή, η Cyta Ελλάδος, με τη στήριξη του oμίλου Cyta, συνεχίζει να υλοποιεί σταθερά τις εργασίες της βασισμένη στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό».

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πώληση της Cyta Ελλάδος, για την οποία εκτιμάται ότι θα ενδιαφερθούν, κατά κύριο λόγο, οι υπάρχοντες τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της ελληνικής αγοράς. Ο πάροχος που έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται έντονα είναι η Wind Ελλάς, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρξει ενδιαφέρον από τη Vodafone Ελλάδος. Σαφώς πιο δύσκολες θεωρούνται οι περιπτώσεις του ΟΤΕ και της Forthnet, ενώ θα αποτελέσει μεγάλη «έκπληξη» αν στη διαδικασία συμμετάσχει και «παίκτης» χωρίς παρουσία στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Η Cyta Ελλάδος έχει περίπου 330.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ενώ επιπλέον προσφέρει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ακόμη, διαθέτει ένα σημαντικό δίκτυο οπτικών ινών σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη και η δυτική Μακεδονία και τα νησιά του Ιονίου όπου προσφέρει ήδη συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων σε επιχειρήσεις όπως είναι μεγάλα ξενοδοχεία.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com