Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Νέο Ασφαλιστικό: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

Δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σε σχέση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας, κου. Γιάννη Βρούτση. 



Σ’ ο,τι αφορά τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης τα οποία προβλέπει το νομοσχέδιο, αναφέρεται ότι "θα έπρεπε να προκύπτει ευκρινώς εκ της Αιτιολογικής Έκθεσης ο λόγος της µείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης, κατά δύο και πλέον ποσοστιαίες µονάδες για πάνω από 40 έτη ασφάλισης

Αναφορικά με την αύξηση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων την οποία περιλαμβάνει το ν/σ Βρούτση  σημειώνεται πως "ερωτάται, συναφώς, αν η εν λόγω καταβολή θα λάβει χώρα εφ’ άπαξ ή σταδιακώς". Επίσης, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τονίζει πως   "τίθεται το ερώτηµα αν οι συνταξιούχοι οι οποίοι λαµβάνουν τα ανωτέρω επιδόµατα  (σ.σ. πχ εξωιδρυματικό επιδομα) εξαιρούνται ή όχι της περικοπής της σύνταξής τους" κατά 30% εφόσον απασχολούνται.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην ίδια  έκθεση, "ερωτάται αν η διάταξη του άρθρου 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016 καταλαµβάνει και τις περιπτώσεις µισθωτών που αµείβονται, παραλλήλως, µε δελτία παροχής υπηρεσιών από το φυσικό ή νοµικό πρόσωπο στο οποίο παρέχουν τη µισθωτή εργασία - ή σε συνδεδεµένα µε αυτά πρόσωπα κατά την έννοια της περίπτωσης ζ΄ του άρθρου 2 του ν. 4172/2013 -, οι οποίοι, ταυτοχρόνως, αποκτούν εισοδήµατα µε δελτίο παροχής υπηρεσιών από δύο φυσικά ή νοµικά πρόσωπα. Αντιστρόφως, εάν εφαρµόζεται για τα εν λόγω πρόσωπα -όπως και για κάθε µισθωτό που, ταυτοχρόνως, αποκτά εισοδήµατα µε δελτίο παροχής υπηρεσιών από δύο φυσικά ή νοµικά πρόσωπα ως αυτοαπασχολούµενος και ελεύθερος επαγγελµατίας - το άρθρο 36 παρ. 1 περ. γ του ν. 4387/2016 περί καταβολής εισφορών επί παράλληλης ασφάλισης".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com