Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Κυβέρνηση: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα «κρούσματα» του κοροναϊού στην οικονομία

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κοροναϊο σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.



 Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, αν και δεν έχει γίνει ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια θέματα στη ναυτιλία ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως τόνισε και ο Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση του με το Γάλλο ομόλογο του Μπρουνό Λεμέρ, υπάρχει προβληματισμός γύρω από τα προβλήματα που δημιουργούνται σε ζητήματα υγείας με την κυβέρνηση να τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, ψυχραιμία και μεθοδικότητα. «Προχωράμε δυναμικά, θέτοντας ως βασικούς στόχους την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής μεγέθυνσης, παρά τους δυνητικούς κινδύνους που διαρκώς αναδεικνύονται, όπως η έξαρση ζητημάτων δημόσιας υγείας, ζητήματα για τα οποία έχουμε προβληματισμούς, αλλά τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία, μεθοδικότητα και επαγγελματισμό».

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην γαλλική οικονομία και ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο τουρισμός, στη μείωση που καταγράφεται στην αλυσίδα ανεφοδιασμού στις αυτοκινητοβιομηχανίες. «Η επιδημία αλλάζει το τοπίο» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 πιο ανεπτυγμένων κρατών στο Ριάντ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Σημείωσε ότι χρειάζεται εκ νέου αναδιοργάνωση της παγκόσμιας οικονομίας με μικρότερη εξάρτηση από την Κίνα. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να παρακολουθούμε στενά σε συνεργασία και με το ΔΝΤ.

Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου

Πιο κοντά έρχεται η έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δυνατότητα εξαίρεσης ποσού 280 εκατ. ευρώ για το μεταναστευτικό από τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ανοικτά τη στήριξη του στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αίτημα της Αθήνα αλλά και στην προσπάθεια για αλλαγή της χρήσης των κερδών από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες.

Ο Μπρουνό Λεμέρ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του τελευταίους μήνες, τα θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όπως την βελτίωση της ανάπτυξης αλλά και τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com