Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δίκη Τσοχατζόπουλου

"Το κατηγορητήριο είναι κατάπτυστο. Να αποφυλακιστεί η σύζυγός μου". Τα ανωτέρω δήλωσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ζητώντας το λόγο από τους δικαστές, λίγο πριν την ανάγνωση εγγράφων.





Να σημειωθεί εδώ πως με την κατάθεση της πρώην συζύγου του Νίκου Ζήγρα έκλεισε ο κύκλος των μαρτύρων κατηγορίας.
"Τελειώσαμε με τους μάρτυρες και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο. Έκανα μια δήλωση πριν από δέκα ημέρες και βλέποντας τα αποτελέσματα στην κοινωνία σε σχέση και με τους μάρτυρες, επιμένω ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο αγνοώντας τον πυρήνα και την ουσία αυτής της υπόθεσης... Μετά από τόσο καιρό που έλειψα μου έκανε τρομακτική εντύπωση πώς μπορεί να ασχολείται το δικαστήριό σας με αλλά θέματα, ενώ αυτό που πρέπει να εξετάσει είναι η απόφαση του δικαστικού συμβούλιου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ένα εθνικό θέμα. Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος μου είναι κατάπτυστο. Πρόκειται για μία πολιτική δίωξη που κυνηγά εμένα και την οικογένειά μου από το 2010. Η σύζυγός μου παραμένει εδώ και 14 μήνες στη φυλακή άδικα και παράνομα παρά τη δυσμενέστατη κατάσταση της υγείας της. Ο διωγμός συνεχίζεται μέσα στη φυλακή από εισαγγελείς και ανακριτές. Της απαγόρευσαν μέχρι και να δει το παιδί της. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους. Θέλουμε την υποστήριξη σας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος.


Για έναν σκοτεινό άνθρωπο που προστάτευε πάντα τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο έκανε λόγο η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, Σόνα Λεοντοπούλου, καταθέτοντας σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο σκοτεινός, που τρομάζω όταν γυρίζω την σκέψη μου προς τα πίσω», σημείωσε η κ. Λεοντοπούλου, περιγράφοντας τον πρώην σύζυγό της, με τον οποιο ήταν παντρεμένη για έξι μήνες.

«Η οικονομική κατάσταση του κ. Ζήγρα ήταν περίεργη. Κάναμε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές και εκεί φαινόταν ότι είχε μια οικονομική επιφάνεια. Στην καθημερινότητά του όμως ήταν τσιγκούνης αφού για έξι μήνες στο σπίτι μας δεν είχαμε αγοράσει κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα», υπογράμμισε η ίδια.

Παράλληλα, η κ. Λεοντοπούλου, αναφερόμενη στη σχέση των δύο αντρών, υποστήριξε ότι ο Νίκος Ζήγρας προστάτευε τον πρώην υπουργό κάθε στιγμή και τον υπερασπιζόταν, χαρακτηρίζοντάς τον ως το εξ' απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Όταν έχει τα οικονομικά του Άκη Τσοχατζόπουλου και τα χειρίζεται, δεν το κάνει μόνο σε μία ταβέρνα ή σε ένα εστιατόριο. Από τον Νίκο Ζήγρα δεν ξέφευγε τίποτα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου. Είχα την αίσθηση ότι ήταν όπως κάποιοι άνθρωποι που πηγαίνουν στη Λιβύη για να προστατέψουν κάποιον άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η μάρτυρας υπογράμμισε ότι ο Νίκος Ζήγρας πλήρωνε τις πολιτικές εκδηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com