Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εύκολες δημοσιεύσεις σε φορητές συσκευές

Οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets, έχουν πλέον αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή και οι σχετικά μεγάλες οθόνες που διαθέτουν προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους ακόμη και να διαβάζουν έγγραφα, περιοδικά, βιβλία κτλ.





Όμως, αν και ένα μεγάλο μέρος αυτού του εκδοτικού υλικού είναι πλέον σε ψηφιακή μορφή ή παράγεται απευθείας ψηφιακά πριν εκτυπωθεί -εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο- η μετατροπή του σε μία μορφή που να είναι εύκολα αναγνώσιμη στις οθόνες των smartphones και των tablets είναι μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία χωρίς απαραιτήτως εγγυημένα αποτελέσματα.

Τη λύση προσπαθεί να δώσει η LazyPub (www.lazypub.com), μία startup προσπάθεια που ξεκίνησε από την εταιρεία SQLearn (σ.σ. δραστηριοποιείται στο χώρο του e-learning), η οποία έχει δημιουργήσει την ομώνυμη εφαρμογή που αποτελεί μια λύση χαμηλού κόστους η οποία επιτρέπει την εύκολη δημοσίευση pdf, ePub και html εκδόσεων σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

H ομάδα που ξεκίνησε την ανάπτυξη της εφαρμογής τον Σεπτέμβριο του 2012, αποτελείται από τους Αντώνη Φρίγγα (γενικός διευθυντής), Περικλή Μαραβελάκη (τεχνικός διευθυντής), Χρήστο Τσιαβό (backend developer) και Ιωάννα Καλλιγέρου (UX Designer). Και όπως σημειώνει στην “H On Line” ο πρώτος, η εφαρμογή είναι μία από τις μόλις πέντε παγκοσμίως που μπορούν να κάνουν αυτή του είδους τη μετατροπή. Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, το κυριότερο είναι η απλότητα στη χρήση της.

Η κύρια αγορά η οποία απευθύνεται είναι οι εκδοτικοί οίκοι και οι εκδοτικές εταιρείες περιοδικών μπορεί πάρα πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για την δημοσίευση εταιρικών εκδόσεων, φυλλαδίων κλπ. Σημειωτέον πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και την πλατφόρμα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εταιρείες όπως η Interamerican και η Cocomat, ενώ ετοιμάζονται και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες από το χώρο της πληροφορικής.

Επί του παρόντος υποστηρίζεται το iOS της Apple αλλά σύντομα θα υπάρξει επέκταση και σε άλλες πλατφόρμες, όπως τονίζει ο κ. Φρίγγας.

Η iOS εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εκδόσεις είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, ενώ υποστηρίζονται τη δυνατότητα για αγορές μέσα από την εφαρμογή (in app purchases) και συνδρομές. O reader της εφαρμογής παρέχει μια σειρά δυνατοτήτων όπως εύκολη πλοήγηση μέσω thumbnails ή πίνακα περιεχομένων, προσθήκη σελιδοδεικτών, διαμοιρασμός σε Facebook και Τwitter.

Το διαχειριστικό κομμάτι της υπηρεσίας αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιτρέπει στους εκδότες να ανεβάζουν αρχεία προς δημοσίευση, να εμπλουτίζουν αρχεία με διαδραστικά στοιχεία (URLs, YouTube, Vimeo, mp3 files) μέσα από ένα απλό editor αλλά και να έχουν πρόσβαση σε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το LazyPub επελέγη ανάμεσα σε 15.000 ευρωπαϊκές εταιρείες για να συμμετάσχει ως υποψήφια στα European Busines Awards 2013 -2014, στην κατηγορία της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η διάκριση αυτή έρχεται μετά την υποψηφιότητα της LazyPub στα βραβεία The Europas 2013, ως μια από τις 10 ανερχόμενες startup εταιρείες στον ευρωπαϊκό χώρο.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com