Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Συλλογική σύμβαση με μείωση αμοιβών στα ΕΛΤΑ

Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) υπέγραψε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων με τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνομολόγησαν μείωση των αμοιβών τους, που σε διάστημα 18 μηνών προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.




Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ ενέκρινε τον ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της εταιρείας και το νέο πρόγραμμα άμεσης δράσης (Crash Program) 2013-2014, το οποίο βασίζεται σε δύο άξονες: Διασφάλιση της σταθερότητας με τον εξορθολογισμό των δαπανών και ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΛΤΑ για την αύξηση του κύκλου εργασιών, που θα αποτελέσει αφετηρία νέας εκκίνησης της εταιρείας.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος είναι διερεύνηση και διεκδίκηση νέων αγορών, αλλαγή και διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων, αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ σε όλους τους τομείς, μετασχηματισμός της εταιρείας και συνεχής βελτίωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νέα ΕΣΣΕ 2013-2014 και το πρόγραμμα άμεσης δράσης - Crash Program, σε συνδυασμό με το ριζικό ανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής της εταιρείας, μειώνουν το λειτουργικό της κόστος κατά 46 εκατ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com