Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μαστίγιο και καρότο για την ελληνική οικονομία από τον οίκο Fitch

Την αξιολόγηση «CCC» για το ελληνικό αξιόχρεο επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.



Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2017 και στο 3% για το 2018, από 1,8% και 2,2% αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η Fitch, η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε γενικές γραμμές με τους όρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ωστόσο η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος παραμένει ανολοκλήρωτη ενώ υπάρχουν και ασυμφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Όπως προειδοποιεί η Fitch, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, αυξάνει τον κίνδυνο η πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη να υπονομευθεί είτε από ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη είτε από την συσσώρευση οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com