Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Στα 60 χρόνια οι συμβάσεις παραχώρησης 10 Λιμένων

Στα 60 έτη, από 50 που προβλέπεται σήμερα, ορίζεται η διάρκεια των συμβάσεων παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και 10 περιφερειακών Οργανισμών Λιμένος ΑΕ, εν όψει της έναρξης των διαδικασιών αξιοποίησής τους.



 Αυτό αναφέρεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή, με την οποία παρατείνεται ισόχρονα με την κύρια παραχώρηση και η διάρκεια των συμβάσεων υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων, λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων των εν λόγω Οργανισμών Λιμένος ΑΕ που έχουν συναφθεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των υπο-παραχωρησιούχων.

Επίσης παρέχεται στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα σύναψης μίας ή περισσοτέρων, ταυτόχρονων ή διαδοχικών συμβάσεων υπο-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων, λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων. Ενώ καταργείται η δυνατότητα υπέρβασης του αντισταθμιστικού /ανταποδοτικού τέλους 5% που επιβάλλεται επί των ετήσιων ακαθάριστων εισπράξεων του υπο-παραχωρησιούχου υπέρ των Οργανισμών Λιμένος ΑΕ.

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που φέρνει η συγκεκριμένη τροπολογία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η επιχορήγηση που παρέχεται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που πλήττονται από πλημμύρες και λοιπές θεομηνίες, για την αντιμετώπιση των ζημιών, είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο Δημόσιο εν γένει, στους δήμους, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 24% που ισχύει τα ραδιενεργά παρασκευάσματα για την ιατρική, για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Και στο 6% από 13% που ισχύει σήμερα τα σκιατικά παρασκευάσματα.

Τέλος συνιστώνται στο υπουργείο Οικονομικών 123 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Η ετήσια δαπάνη από τη σύσταση των 123 θέσεων υπολογίζεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com