Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Εθνική Τράπεζα: Με πλειστηριασμούς η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου- Πώς έκλεισε η εθελουσία

Με πλειστηριασμούς αξίας 25 εκατ. ευρώ το τρίμηνο θα κινηθεί στο επίπεδο αναδιαρθρώσεών των κόκκινων δανείων της η Εθνική Τράπεζα, ενώ μόνον τον Δεκέμβριο ρυθμίστηκαν με βάση το καινούργιο πρόγραμμα της τράπεζας δάνεια αξίας 150 εκατ. ευρώ.



Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και τον «Ηρακλή», η τράπεζα προχωράει τις διαδικασίες της τιτλοποίησης αναμένοντας τις αποφάσεις του SSM στο risk weighted asset για την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς δεν είναι ακόμη διευκρινισμένο κατά πόσο ο κίνδυνος της εγγύησης θα αποτιμάται σε μηδέν. Πραγματοποιεί δε ικανοποιητικό ρυθμό νέων χορηγήσεων, ιδιαίτερα στεγαστικών, δανείων καθώς τα χαμηλά επιτόκια έχουν οδηγήσει στη διαμόρφωση προϊόντων διάρκειας 30 ετών με σταθερό επιτόκιο της τάξης του 3%.

Εθελουσία

Mε την αποχώρηση 309 ατόμων, έκλεισε η εθελουσία πριν από λίγες ημέρες, οδηγώντας τον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων μέσω εθελουσιών από τον Μάιο του 2018 στα 1.600 άτομα, ενώ ακόμη 800 άτομα αναμένεται με μια νέα εθελουσία να φύγουν μέσα στο 2020. Ο CEO της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες εφόσον ολοκληρώσουν την εξυγίανση του ισολογισμού τους θα μπορέσουν να δουν πιθανόν και το θέμα μιας επέκτασης ψηφιακής μορφής ακόμη και στο εξωτερικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com