Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τι έρχεται για το μέτρο μείωσης των ενοικίων

Τις τελευταίες πινελιές στη νέα μορφή του μέτρου μείωσης των ενοικίων βάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο της μείωσης των μισθωμάτων πρόκειται να συνεχιστεί τόσο σε υποχρεωτική όσο και σε εθελοντική μορφή.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρούν ότι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει να εφαρμόζεται καθώς αποτελεί βασικό εργαλείο στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες δοκιμάζονται από την κρίση του κορονοϊού και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται για αρκετούς μήνες ακόμη.

Το βασικό σενάριο για τη συνέχιση του μέτρου του κουρέματος των ενοικίων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τα εξής:

- Τη συνέχιση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων κατά κύριο λόγο για τις επιχειρήσεις και λιγότερο για τα φυσικά πρόσωπα

- Τη συνέχιση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων σε υποχρεωτική βάση για τις επιχειρήσεις που διαστηριοποιούνται σε κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Δεδομένο θεωρείται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών ότι πρόκειται να παραταθεί η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου έως το τέλος του έτους για τις επιχειρήσεις εστίασης και τις τουριστικές επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους

- Τη θέσπιση διαδικασία επιδότησης εθελοντικών συμφωνιών μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Ενοικιαστές και ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων και κατοικιών που θα συμφωνήσουν να μειώσουν το ενοίκιο θα έχουν κοινό όφελος. Οι ενοικιαστές θα καρπωθούν τη μείωση του ενοικίου και οι ιδιοκτήτες θα λάβουν έκπτωση φόρου ίση με το 30% του μισθώματος που χάνουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα δόθηκε παράταση για τη δήλωση απώλειας ενοικίων από τους ιδιοκτήτες. Η νέα προθεσμία είναι η 23η Σεπτεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες που δηλώνουν απώλεια ενοικίων λαμβάνουν ως αποζημίωση πίστωση φόρου ίση με το 30% του εισοδήματος που έχασαν. Με δεδομένο ότι το κούρεμα των ενοικίων ήταν 40%, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν ως αποζημίωση το 12% του αρχικού μισθώματος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com