Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Νέο πεδίο για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές

Τη δημιουργία νέου, του έκτου κατά σειρά, επιστημονικού πεδίου για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.





Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι φέτος στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας θα εισαχθούν 580 υποψήφιοι. Ωστόσο, λόγω «παγώματος» των προσλήψεων, οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος (στον ρ/ς Αθήνα 9.84) από την επόμενη σχολική χρονιά θα δημιουργηθεί νέο επιστημονικό πεδίο για τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές ώστε «οι υποψήφιοι να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια».

Παράλληλα, ο υπουργός δεν απέκλεισε την επαναφορά της βαθμολογικής βάσης του «10» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αν και εκτίμησε πως με τον εξορθολογισμό του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και τις καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο υποψήφιοι να εισάγονται ακόμη και με μέσο όρο 3 ή 4.

Επίσης, ανέφερε ότι, βάσει των κοινωνικών κριτηρίων που θεσπίσθηκαν, μόνο οι νεοδιόριστοι θα αναγκαστούν να πάρουν υποχρεωτική μετάθεση από τη σημερινή οργανική τους θέση για την κάλυψη κενών σε σχολεία άλλης περιφέρειας από την επόμενη σχολική χρονιά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com