Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΟΥΓΚΟ ΝΤΙΞΟΝ Το «καλό», το «φτωχό», το «κακό» και το «φρικτό» σενάριο για την Ελλάδα

Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για την Ελλάδα, μετά και τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, καταγράφει ο γνωστός δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής του Reuters, Ούγκο Ντίξον, μέσω Twitter.



Με τέσσερα διαδοχικά tweets, ο Ντίξον παραθέτει τα τέσσερα πιθανότερα ενδεχόμενα, χαρακτηρίζοντάς τα ως το «καλό», το «φτωχό», το «κακό» και το «φρικτό».

Το καλό σενάριο, σύμφωνα πάντα με τον Ντίξον, είναι ο Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσει με τους δανειστές, να μην μπορεί, όμως, να «πουλήσει» τη συμφωνία στους σκληρούς του κόμματός του, να προκαλέσει εκλογές και να κερδίσει.

Το δεύτερο «φτωχό» σενάριο θέλει τον Τσίπρα να συμφωνεί με τους πιστωτές, να κρατάει τις σκληρές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, να αποτυγχάνει να εφαρμόσει επαρκώς τα όσα συμφωνήθηκαν και την κρίση να επιστρέφει σε λίγους μήνες.

Στο άσχημο σενάριο δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει χρεοκοπία και επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων μετά την οποία ο Τσίπρας παραδίδει την διακυβέρνηση σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Το φρικτό σενάριο θέλει, τέλος, τον πρωθυπουργό να μην επιτυγχάνει συμφωνία, να υπάρχει χρεοκοπία, να διατηρεί, όμως, την εξουσία (ίσως μετά από νέες εκλογές) και να συνεχίζει τη σύγκρουση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com